Warsztat
pizzy neapolitańskiej
Warsztat pizzy neapolitańskiej
Chcesz nauczyć się robić prawdziwą pizzę?
Mistrzowska pizza w zasięgu Twoich rąk! Na warsztatach Jędrzej, architekt pizzy, nauczy Cię robić ciasto i sos, przedstawi przepis na oryginalną Neapolitanę i pozwoli zrozumieć podstawy pracy z pizzą. Poznasz wiele technik i niuansów, które uczynią Cię lepszym pizzaiolo. Jędrzej z wykształcenia jest projektantem, ale ukończył też szkołę Associazione Verace Pizza Neapoletana w Neapolu i uzyskał tytuł Pizzaiolo Verace. Zajął V. Miejsce we Włoszech - w konkursie Trofeo Pulcinella, Neapol 2018. oraz VI. miejsce na Świecie - w konkursie Olimpiadi Vera Pizza Napoletana, Neapol 2019. Wszystkie pizze są dobre, ale Twoja może być mistrzowska!
Certyfikat ukończenia kursu
Dostęp do jakościowej wiedzy
Dostęp do zamkniętej społeczności
W ramach kursu otrzymasz dodatkowy bonus!
-
Samodzielnie zrobisz pizzę neapolitańską w domu.
-
Poznasz techniki i zasady pracy z ciastem oraz dobierzesz odpowiednie składniki.
-
Rozwiniesz swoje umiejętności kulinarne i zdobędziesz pewność siebie w kuchni!
-
Dowiesz się wszystkiego o mące do pizzy.
-
Zdobędziesz wiedzę na temat przechowywania ciasta na pizzę.
-
Poznasz skuteczne zabiegi, aby ciasto nie przywierało do dłoni i blatu
Jędrzej Lewandowski z zawodu jest projektantem, który ukończył szkołę Associazione Verace Pizza Napoletana w Neapolu i uzyskał tytuł Pizzaiolo Verace.
W dziedzinie pizzy jako jedyny Polak uzyskał znaczące wyróżnienia w prestiżowych mistrzostwach Włoch i Świata.
W 2018 roku zajął V Miejsce we Włoszech w mistrzostwach pizzy neapolitańskiej Trofeo Pulcinella w Neapolu.
W 2019 roku podczas najważniejszych międzynarodowych mistrzostw pizzy neapolitańskiej, Olimpiadi Vera Pizza Neapoletana 2019 zajął VI miejsce na świecie w kategorii “Under 35.”
Zielona Górka restauracja znajduje się na 20. miejscu w Rankingu 50 Najlepszych Pizzerii w Europie 2024, 2023 i 2022!
Uzyskała również tytuł "Top Pizzeria in Poland 2024" 50 Top Pizza Europe 2024.