Warsztat makaroników
wegańskich
Warsztat makaroników
wegańskich
Chcesz nauczyć się robić makaroniki wegańskie?
Odkryj sztukę wypieku idealnych francuskich makaroników w wersji wegańskiej! Nasz kurs zapewni Ci kompleksową edukację w świecie tych słodkich przysmaków, eliminując produkty odzwierzęce. Na tym kursie poznasz kluczowe techniki wypieku - od przygotowania ciasta po wykończenie wegańskimi ganaszami i konfiturami. Kurs prowadzi Anna Ligęza cukiernik z wieloletnim doświadczeniem. Jej fascynacja cukiernictwem wegańskim, wynikająca z wieloletniego bycia wegetarianką, doprowadziła do stworzenia wyjątkowych smaków i kompozycji wypieków. Ania podzieli się swoją wiedzą na temat zamienników tradycyjnych składników, technik pieczenia oraz alternatywnych substancji roślinnych, jak aguafaba czy agar, które nadają niepowtarzalnego charakteru wegańskim wypiekom.
Certyfikat ukończenia kursu
Dostęp do jakościowej wiedzy
Dostęp do zamkniętej społeczności
W ramach kursu otrzymasz dodatkowe materiały pdf !
Mega słodki pakiet 8 kursów cukierniczych!
-
Samodzielnie zrobisz idealne francuskie makaroniki w wersji wegańskiej, eliminując produkty pochodzenia zwierzęcego.
-
Otrzymasz wiedzę na temat zamienników białka jaja kurzego w wypiekach wegańskich i nauczysz się pracować z agarem, popularną substancją żelującą w cukiernictwie wegańskim.
-
Rozwiniesz swoje umiejętności kulinarne i zdobędziesz pewność siebie w kuchni!
-
Nauczysz się dwóch metod przygotowania makaroników: z wykorzystaniem bezy francuskiej oraz bezy włoskiej.
-
Poznasz sposoby użycia produktów takich jak aguafaba oraz liofilizat z aguafaby.
-
Poznasz przepisy przygotowania wegańskich ganaszy i konfitur do makaroników, wykorzystując substancje roślinne.