Warsztat
pieczenia chleba żytniego
na zakwasie
Warsztat
pieczenia chleba żytniego
na zakwasie
Chciałbyś nauczyć się piec chleb żytni?
Czy marzysz o idealnym chlebie żytnim, który nie tylko smakuje wybornie, ale również jest zdrowy i aromatyczny? To ten kurs jest dla CIebie! Ten wyjątkowy warsztat poprowadzony jest przez niekwestionowanego mistrza piekarstwa, Wiesława Kucię, który podzieli się z Tobą tajemnicami wypieku doskonałego chleba żytniego. Mąka żytnia ma swoje wyzwania, ale dzięki wskazówkom Mistrza Nowak nauczysz się, jak osiągnąć doskonały rezultat.Dołącz do naszego kursu i stwórz własny, wyjątkowy chleb żytni, który nie tylko jest pełen smaku, ale także zachwyci Cię swoim aromatem i konsystencją.
Certyfikat ukończenia kursu
Dostęp do jakościowej wiedzy
Dostęp do zamkniętej społeczności
W ramach kursu otrzymasz dodatkowe materiały pdf !
Pakiet 3 kursów chlebowych!
-
Dowiesz się jak upiec chleb żytni w domu!
-
Poznasz receptury wypiekania chleba żytniego oraz jaka powinna być temperatura wypieku.
-
Dowiesz się jak wytwarzać zakwas do chleba żytniego.
-
Dostaniesz konkretne profesjonalne rady które sprawią że Twój chleb będzie najlepszy!
-
Poznasz jakie są rodzaje mąki żytniej i jaki sprzęt potrzebujesz.
-
Nauczysz się kształtować ciasto, co pozwoli Ci cieszyć się aromatycznym i wspaniale wyglądającym chlebem!
Z wykształcenia jest piekarzem, specjalizuje się w piekarstwie artystycznym. Swoją wiedzę ugruntował studiując Technologię Żywności i Żywienie Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie.
Był wielokrotnym uczestnikiem i laureatem krajowych i międzynarodowych konkursów w piekarstwie artystycznym.
Od 2008 jest właścicielem autorskiej szkoły w Lublinie.
Prowadzi szkolenia piekarnicze w pracowni oraz w piekarniach w całej Polsce. Zajmuje się doradztwem technologicznym, opracowywaniem nowych receptur oraz udoskonalaniem produkcji w piekarniach.
ZDOBYTE NAGRODY:
II miejsce w piekarskich Mistrzostwach Świata w Dusseldorfie w 2010 roku
II miejsce w międzynarodowych mistrzostwach piekarskich Dusseldorf – Niemcy, 2009 r.
III miejsce w mistrzostwach Świata Europain Paryż – Francja w 2008 rokuI miejsce w piekarskich mistrzostwach Lesaffre Europy środkowo-wschodniej, Poznań – Polska w 2007 roku.