WIESŁAW KUCIA

WARSZTAT PIECZENIA CHLEBA

Chciałbys nauczyć się piec chleb ?

Zapraszamy Cię na warsztat pod okiem niekwestionowanego mistrza piekarstwa Wiesława Kuci. W trakcie kursu poznasz tajniki i technologię produkcji chleba . Tematem szkolenia będzie między innymi charakterystyka technologii produkcji chlebów pszennych i mieszanych, ze szczegółowym uwzględnieniem technologii prowadzenia kwasów pszennych. Nauczysz sie piec chleb w domowych warunkach ale też zobacz jak to wygląda w profesjonalnej piekarni. Zrób swój pierwszy, zdrowy chleb na naturalnym zakwasie!

19 lekcji w jakości HD

KLIKNIJ I ZOBACZ WIĘCEJ:

E-book z przepisami i

recepturami


Certyfikat ukończenia

kursu

Udział w jednym grupowym spotkaniu online z mistrzem

Lista lekcji:

11. Fermentacja ciasta

12. Kształtowanie kęsów ciasta

13. Przygotowanie do wypieku

14. Nacinanie kęsów ciasta

15. Nacinanie kęsów ciasta w domu

16. Temperatura wypieku

17. Prezentacja wypieczonego chleba

18. Prezentacja wypieczonego chleba

19. Podsumowanie



1. Wprowadzenie

2. Jak wyprowadzić kwas pszenny

3. Jak prowadzić kwasy - przeszczepianie

4. Przesiewanie mąki

5. Woda

6. Charakterystyka mąki

7. Sól

8. Omówienie sprzętu

9. Produkcja ciasta

10. Mieszanie ręczne


Czego się dowiem na szkoleniu?

Dowiesz się jak upiec chleb w domu!


Nauczysz się kształtować ciasto.


Dowiesz się jak wytwarzać kwas pszenny tzw. levain.


Poznasz receptury wypiekania chleba


Poznasz jakie są rodzaje mąki i jaki sprzęt potrzebujesz


Dowiesz się jaka powinna być temperatura wypieku


Dostaniesz konkretne profesjonalne rady które sprawią że Twój chleb będzie najlepszy!

Dla kogo jest to szkolenie?

Dla osób rozpoczynających pracę w branży piekarniczej.

To szkolenie jest dla mnie, kupuję:

Dla amatorów, domowych entuzjastów chleba!

Ale też dla piekarzy i ich pracowników

Dla tych którzy chcą zrobić najsmaczniejszy i najzdrowszy chleb!

Regularna cena kursu wynosi 159 zł teraz możesz kupić go za 59 zł!


Wiesław Kucia

Piekarz, technolog żywności

Z wykształcenia jest piekarzem, specjalizuje się w piekarstwie artystycznym. Swoją wiedzę ugruntował studiując Technologię Żywności i Żywienie Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Był wielokrotnym uczestnikiem i laureatem krajowych i międzynarodowych konkursów w piekarstwie artystycznym. Od 2008 jest właścicielem autorskiej szkoły w Lublinie. Prowadzi szkolenia piekarnicze w pracowni oraz w piekarniach w całej Polsce. Zajmuje się doradztwem technologicznym, opracowywaniem nowych receptur oraz udoskonalaniem produkcji w piekarniach.


POZNAJ MISTRZA

ZDOBYTE NAGRODY:

II miejsce w piekarskich Mistrzostwach Świata w Dusseldorfie w 2010 roku

II miejsce w międzynarodowych mistrzostwach piekarskich Dusseldorf – Niemcy, 2009 r.

III miejsce w mistrzostwach Świata Europain Paryż – Francja w 2008 roku

I miejsce w piekarskich mistrzostwach Lesaffre Europy środkowo-wschodniej, Poznań – Polska w 2007 roku.

CO OTRZYMUJESZ W CENIE SZKOLENIA?

Udział w jednym grupowym spotkaniu online z mistrzem

7 dni gwarancji satysfakcji!

Certyfikat potwierdzający

ukończenie szkolenia

Dostęp do zamkniętej grupy

na facebooku

E-book z recepturami i przepisami

Dostęp zawsze i wszędzie z telefonu, komputera czy też tabletu.

Najcześciej zadawane pytania:

Jeśli masz więcej pytań wejdź na nasz dział FAQ

Czy to jest kurs stacjonarny?


Nie. Jest to platforma z kursami online, które możesz oglądać, gdzie chcesz i kiedy chcesz. Są to wcześniej nagrane i zmontowane materiały filmowe. Ogrom wiedzy zgromadzonej w jednym miejscu i podzielonej na poszczególne lekcje. Filmy nagrane są w kinowej jakości, w rozdzielczości full HD.

Jak długo będę miał dostęp do kursu?


Dostaniesz dostęp do naszych kursów na 12 miesięcy.

Czy otrzymam fakturę ?


Tak, jeśli użytkownik zaznaczy taką opcję do każdego zakupu automatycznie wystawiana jest faktura.

Obserwuj nas:

@2022 Warsztatmistrza.pl

Wszystkie prawa zastrzeżone


Bezpieczne PłatnośCi: