MARCIN JASIURA
Przed Tobą warsztat gdzie dowiesz się wszystkiego na temat tradycyjnego sushi. MARCIN JASIURA Właściciel i szef kuchni pierwszego w Polsce tradycyjnego sushi baru Noriko Sushi, położonego w samym sercu Wrocławia. Współtworzył innowacyjny londyński koncept Izakaya. Kilka lat spędził w Oslo, gdzie był zaangażowany w rozwijanie autorskiego sushi baru fusion. Doświadczenie w pracy z Japończykami nauczyło go szacunku do najwyższej jakości produktów oraz przywiązania do kultywowanych od lat, rygorystycznych zasad robienia sushi. Marcin szkolił się i brał udział w wielu konkursach w Japonii.
WARSZTAT SUSHI
Chcesz nauczyć się robić prawdziwe sushi?
Ponad 1,5 godziny
nagrań
KLIKNIJ I ZOBACZ WIĘCEJ:
17 lekcji w najlepszej
jakości HD!
Certyfikat ukończenia
kursu
Udział w jednym grupowym spotkaniu online z mistrzem
Lista lekcji:
1. Poznaj mistrza
2. Historia sushi
3. Sushi bary
4. Jak jeść sushi
5. Dieta japończyków
6. Serwowanie sushi
7. Akcesoria do robienia sushi
8. Ryż
9. Produkty do sushi
10. Wasabi
16. Przygotowanie nigiri/sashimi
17. Przygotowane maki
18. Przygotowanie uramaki
19. Opalanie sashimi
20. Przygotowanie dekoracji
21. Sos sojowy
22. Zakończenie
Czego się dowiem na szkoleniu?
Poznasz procedurę płukania ryżu
Dowiesz się jak gotować ryż do sushi
Dobierzesz odpowiednie dodatki
Samodzielnie zrobisz sushi w domu
Poznasz techniki krojenia ryby
Nauczysz się zwijania rolek, które się nie rozpadają
Zrozumiesz jak komponować i prezentować swoje sushi
Dowiesz się jak przygotować unikalny sos sojowy do sushi
Dla kogo jest to szkolenie?
Marcin Jasiura
Sushi master
Właściciel i szef kuchni pierwszego w Polsce tradycyjnego sushi baru Noriko Sushi, położonego w samym sercu Wrocławia.
Marcin Jasiura wrócił do Polski po ośmiu latach pracy w zagranicznych sushi barach: w Trondheim i Oslo, a ostatnie pół roku spędził w Londynie.
W tym czasie pracował z Japończykami, którzy pokazali mu istotę tradycyjnego sushi, tworzył luksusowe i nietuzinkowe projekty (jak np. połączenie ortodoksyjnego sushi i belgijskiego sour beer), odwiedzał bary swoich sushi mistrzów i dwa razy zajął 21. miejsce na światowych mistrzostwach sushi w Tokio.
Omakase dosłownie znaczy „pozostawiam to Tobie”. Jest japońskim sposobem przygotowywania dań skomponowanych przez szefa kuchni – na oczach gości. Oprócz doskonałej techniki omakase wymaga również ogromnej wiedzy o składnikach, produktach, jak i bardzo dobrej znajomości japońskiej kuchni. To wszystko znajdziesz w tym kursie!
POZNAJ MISTRZA
CO OTRZYMUJESZ W CENIE SZKOLENIA?
Udział w jednym grupowym spotkaniu online z mistrzem
7 dni gwarancji satysfakcji!
Certyfikat potwierdzający
ukończenie szkolenia
Dostęp do zamkniętej grupy
na facebooku
Dostęp do ponad 1,5 godziny materiału w wysokiej jakości!
Dostęp zawsze i wszędzie z telefonu, komputera czy też tabletu.
Niezdecydowany? Zobacz przykładową lekcje:
PRZYKŁADOWA LEKCJA:
Najcześciej zadawane pytania:
Jeśli masz więcej pytań wejdź na nasz dział FAQ
Czy to jest kurs stacjonarny?
Nie. Jest to platforma z kursami online, które możesz oglądać, gdzie chcesz i kiedy chcesz. Są to wcześniej nagrane i zmontowane materiały filmowe. Ogrom wiedzy zgromadzonej w jednym miejscu i podzielonej na poszczególne lekcje. Filmy nagrane są w kinowej jakości, w rozdzielczości full HD.
Jak długo będę miał dostęp do kursu?
Dostaniesz dostęp do naszych kursów na 12 miesięcy.
Czy otrzymam fakturę ?
Tak, jeśli użytkownik zaznaczy taką opcję do każdego zakupu automatycznie wystawiana jest faktura.