MARCIN JASIURA
Jesteś entuzjastą kuchni azjatyckiej? Na sushi chodzisz do restauracji, bo ich samodzielne przygotowanie wydaje Ci się umiejętnością wybranych? Wcale nie musi tak być! Wyobraź to sobie: nigiri, sashimi, maki, uramaki w Twojej kuchni! A może te nazwy nic Ci nie mówią? Masz teraz doskonałą okazję, aby polepszyć swój warsztat sushi lub nauczyć się go absolutnie od zera. Przed Tobą szkolenie, na którym opanujesz sztukę robienia sushi krok po kroku. Pomoże Ci w tym nasz Mistrz Marcin Jasiura - właściciel i szef kuchni pierwszego w Polsce tradycyjnego sushi baru Noriko Sushi, położonego w samym sercu Wrocławia. Wielokrotnie nagradzany i doceniany przez japońskich mistrzów sushi. Dołącz do kursu i stwórz prawdziwie azjatycki klimat w swojej kuchni!
WARSZTAT SUSHI
Opanuj sztukę robienia sushi!
Zniżka -50% 129 zł 59zł
Ponad 1,5 godziny
nagrań
KLIKNIJ I ZOBACZ WIĘCEJ:
17 lekcji w najlepszej
jakości HD!
Certyfikat ukończenia
kursu
Wiedza najlepszych
specjalistów!
Lista lekcji:
1. Poznaj mistrza
2. Historia sushi
3. Sushi bary
4. Jak jeść sushi
5. Dieta japończyków
6. Serwowanie sushi
7. Akcesoria do robienia sushi
8. Ryż
9. Produkty do sushi
10. Wasabi
11. Przygotowanie nigiri/sashimi
12. Przygotowane maki
13. Przygotowanie uramaki
14. Opalanie sashimi
15. Przygotowanie dekoracji
16. Sos sojowy
17. Zakończenie
Co zyskasz po ukończeniu szkolenia?
Poznasz procedurę płukania ryżu
Dowiesz się jak gotować ryż do sushi
Dobierzesz odpowiednie dodatki
Poznasz techniki krojenia ryby
Nauczysz się zwijania rolek, które się nie rozpadają
Zrozumiesz jak komponować i prezentować swoje sushi
Dowiesz się jak przygotować unikalny sos sojowy do sushi
Dla kogo jest to szkolenie?
Marcin Jasiura
Sushi master
Właściciel i szef kuchni pierwszego w Polsce tradycyjnego sushi baru Noriko Sushi, położonego w samym sercu Wrocławia.
Marcin Jasiura wrócił do Polski po ośmiu latach pracy w zagranicznych sushi barach: w Trondheim i Oslo, a ostatnie pół roku spędził w Londynie.
W tym czasie pracował z Japończykami, którzy pokazali mu istotę tradycyjnego sushi, tworzył luksusowe i nietuzinkowe projekty (jak np. połączenie ortodoksyjnego sushi i belgijskiego sour beer), odwiedzał bary swoich sushi mistrzów i dwa razy zajął 21. miejsce na światowych mistrzostwach sushi w Tokio.
Omakase dosłownie znaczy „pozostawiam to Tobie”. Jest japońskim sposobem przygotowywania dań skomponowanych przez szefa kuchni – na oczach gości. Oprócz doskonałej techniki omakase wymaga również ogromnej wiedzy o składnikach, produktach, jak i bardzo dobrej znajomości japońskiej kuchni.
POZNAJ MISTRZA
CO OTRZYMUJESZ W CENIE SZKOLENIA?
Udział w jednym grupowym spotkaniu online z mistrzem
7 dni gwarancji satysfakcji!
Certyfikat potwierdzający
ukończenie szkolenia
Dostęp do zamkniętej grupy
na facebooku
Dostęp do ponad 1,5 godziny materiału w wysokiej jakości!
Dostęp zawsze i wszędzie z telefonu, komputera czy też tabletu.
Niezdecydowany? Zobacz przykładową lekcje:
Najcześciej zadawane pytania:
Jeśli masz więcej pytań wejdź na nasz dział FAQ
Czy to jest kurs stacjonarny?
Nie. Jest to platforma z kursami online, które możesz oglądać, gdzie chcesz i kiedy chcesz. Są to wcześniej nagrane i zmontowane materiały filmowe. Ogrom wiedzy zgromadzonej w jednym miejscu i podzielonej na poszczególne lekcje. Filmy nagrane są w kinowej jakości, w rozdzielczości full HD.
Jak długo będę miał dostęp do kursu?
Dostaniesz dostęp do naszych kursów na 12 miesięcy.
Czy otrzymam fakturę ?
Tak, jeśli użytkownik zaznaczy taką opcję do każdego zakupu automatycznie wystawiana jest faktura.