MACIEJ DUSZAK
Warsztat kawowy skierowany jest do wszystkich osób, które chcą poznać tajniki mistrza w przygotowywaniu kawy które pozwolą uzyskać idealny jej smak i aromat. Podczas kursu poznasz metody parzenia kawy oraz różne rodzaje ziaren i ich właściwości smakowe. Wszystkiego nauczy Cię Maciej Duszak – wybitny barista, dla którego w kwestii jakości kawy nie ma kompromisów. Maciej jest autoryzowanym Trenerem SCA, Mistrzem Polski Brewers, Master of Coffee Science w Coffeedesk. Wielokrotny laureat Mistrzostw Polski Barista i Brewers. Z branżą kawy związany od 2009 roku, trener baristów, doradca w branży HoReCa, współtwórca marki Savage Coffees.
WARSZTAT KAWOWY
Chcesz nauczyć się więcej o kawie?
Zniżka -60% 119 zł 69zł
Ponad 2 godziny
nagrań
KLIKNIJ I ZOBACZ WIĘCEJ:
27 lekcji w najlepszej
jakości HD!
Certyfikat ukończenia
kursu
Dostęp do zamkniętej grupy na facebook
Lista lekcji:
1. Wprowadzenie
2. Pochodzenie kawy
3. Wybór kawy
4. Rodzaje kawy
5. Proces produkcji kawy
6. Historia kawy
7. Gatunki kawy
8. Poznaj mistrza
9. Porady mistrza
10. Kawowe błędy
11. Czy każdy może zostać baristą?
12. Punkt wyjścia do pracy baristy
13. Jak zacząć być baristą?
14. Jaką kawę wybrać na początek?
15. Wprowadzenie część praktyczna
16. Parametry kawy
17. Woda
18. Waga
19. Pozostałe akcesoria
20. Podstawy ekstrakcji
21. Cupping
22. French press
23. Kawa przelewowa
24. Kawiarka
25. Spienianie mleka
26. Aeropress
27. Zakończenie
Czego się dowiem na szkoleniu?
Dowiesz się jak kupować kawę, czytać etykiety i zawsze trafiać z wyborem ziaren
Poznasz metody parzenia i nauczysz się przygotowywać wyśmienitą kawę
Zrozumiesz co to jest kawa speciality
Dowiesz się jak spienić mleko domowymi sposobami i zrobić cappuccino, flat white czy latte.
Poznasz jakie są gatunki kawy i zrozumiesz różnice pomiędzy Arabiką i Robustą
Zrozumiesz czynniki wpływające na ekstrakcję kawy i nauczysz się je kontrolować
Jak skompletować sprzęt niezbędny do zaparzania kawy.
Nauczysz sie degustować - jak oceniać kawę, na co zwracać uwagę, jak rozpoznać produkt wysokiej jakości.
Dla kogo jest to szkolenie?
dla miłośników kawy, którzy chcą poznać tajniki jej przygotowywania i degustacji
dla baristów jako solidna dawka wiedzy niezbędna i pomocna w pracy
Dla home baristów - miłośników kawy chcących podnieść swoje umiejętności
dla właścicieli kawiarni, którzy chcą poprawić jakość kawy, którą oferują swoim klientom
Maciej Duszak
Autoryzowany Trener SCA, Mistrz Polski Brewers,
Maciej Duszak to biblia wiedzy , Mistrz Polski Brewers Cup, szkoleniowiec,
kawowe guru. Jest Autoryzowanym trenerem SCA w kategoriach: Barista, Brewing, Sensory .
Mistrz Polski Brewers, Master of Coffee Science w Coffeedesk.
Wielokrotny laureat Mistrzostw Polski Barista i Brewers.
Z branżą kawy związany od 2009 roku, trener baristów, doradca w branży HoReCa, współtwórca marki Savage Coffees.
I miejsce Mistrzostw Polski Brewers 2017 (12 miejsce na Mistrzostwach Świata)
II miejsce w Mistrzostwach Polski Barista 2020
II miejsce na Mistrzostwach Polski Brewers: 2014, 15, 16, 18, 20
IV-krotny finał Mistrzostw Polski Cup Tasters (V, IV, III, II miejsca)
POZNAJ MISTRZA
CO OTRZYMUJESZ W CENIE SZKOLENIA?
Udział w jednym grupowym spotkaniu online z mistrzem
14 dni gwarancji satysfakcji!
Certyfikat potwierdzający
ukończenie szkolenia
Dostęp do zamkniętej grupy
na facebooku
Dostęp do ponad 2 godziny materiału w wysokiej jakości!
Dostęp zawsze i wszędzie z telefonu, komputera czy też tabletu.
Niezdecydowany? Zobacz przykładową lekcje:
PRZYKŁADOWA LEKCJA:
Najcześciej zadawane pytania:
Jeśli masz więcej pytań wejdź na nasz dział FAQ
Czy to jest kurs stacjonarny?
Nie. Jest to platforma z kursami online, które możesz oglądać, gdzie chcesz i kiedy chcesz. Są to wcześniej nagrane i zmontowane materiały filmowe. Ogrom wiedzy zgromadzonej w jednym miejscu i podzielonej na poszczególne lekcje. Filmy nagrane są w kinowej jakości, w rozdzielczości full HD.
Jak długo będę miał dostęp do kursu?
Dostaniesz dostęp do naszych kursów na 12 miesięcy.
Czy otrzymam fakturę ?
Tak, jeśli użytkownik zaznaczy taką opcję do każdego zakupu automatycznie wystawiana jest faktura.